Dagbesteding

Stichting Mensen Met Mogelijkheden biedt naast begeleiding ook zelf allerlei activiteiten waar mensen met een ondersteuningsvraag aan kunnen deelnemen. Dit betreft zowel dagbesteding als vrije tijdsinvulling.

Dagbesteding is er op de volgende manieren:

Nonke Buusjke
In de Schinveldse bossen ligt het idyllische heemkunde museumpje Nonke Buusjke. Een groepje van 3 tot maximaal 5 mensen per dag verzorgen het onderhoud van het terrein en de gebouwen. Het werken hier is vooral bedoeld voor mensen die de rust, ruimte en regelmaat kunnen waarderen.
www.nonkebuusjke.nl

De Graasj
Een vorm van dagbesteding, waarbij onderhoud en herstel van motoren, brommers en fietsen uitgangspunt is. De Graasj is gevestigd in het voormalige Motorhuis in Geleen, Rijksweg Noord 21.
www.degraasj.nu

Resirkel
Resirkel is een dagbestedingsproject voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Kernactiviteit is de demontage van elektrische apparaten en sorteren op basis grondstoffen. Dit gebeurt in een ruime werkplaats in Sittard-Zuid.
www.resirkel.com

De locatie Resirkel biedt onderdak aan nog enkele andere dagbestedingsactiviteiten. Dit zijn:
- Glaspracht+; ambachtelijke werkplaats met glas in lood.
- Custom Cars; werkplaats voor customizing van oude Amerikaanse pick-ups.
- Steampunk Art; werkplaats(je) voor het maken van kunstige objecten met oude metalen onderdelen.

Woensdaggroep Mensen Met Mogelijkheden
Dit is een groep van 10 enthousiaste mensen die elke woensdag tussen 9.00 en 15.00 uur een programma volgen met gevarieerde onderdelen, zoals koken, muziek, handenarbeid en groepsgesprekken. Ook worden er geregeld uitstapjes gemaakt en interessante plekken bezocht.

Deelnemers hebben een licht tot matige verstandelijke beperking.

 

 

 

     
  © design by reclamebureau magenta disclaimer