Actueel; januari 2018

Het begin van een nieuw jaar vol verwachtingen over wat er gaat komen.
We maken plannen voor nieuwe mogelijkheden voor wonen en dagbesteding omdat er steeds weer nieuwe vragen van mensen komen die graag door ons geholpen willen worden. Wat mensen blijkbaar aanspreekt in onze benadering is het gehoord worden, de directe aanpak en het meezoeken naar passend antwoord op de ondersteuningsvraag. En, heel belangrijk, we doen het samen.

Medio maart/april starten we met de Heihof, een nieuwe zorgboerderij op een authentieke hoeve in Baneheide (Bocholtz). Op deze voormalige boerderij kunnen een achttal mensen wonen met begeleiding in een eigen appartement. Ook is er dagelijks dagbesteding waarbij men kan deelnemen aan allerlei binnen en buiten activiteiten.

In 2018 worden er voorbereidingen getroffen voor een nieuw woonproject in Heugem Maastricht. Hier wordt een oude school omgebouwd tot 13 appartementen voor mensen met een ondersteuningsvraag. In dit wooncomplex is er een ruimte ingericht als gezamenlijke woonkamer met keuken, zodat er volop gelegenheid is om elkaar te ontmoeten. Er zal ook 24 uurs-begeleiding aanwezig zijn.
De verwachting is dat deze nieuwe kleinschalige woonvoorziening begin 2019 van start zal gaan.

Ook worden er plannen gemaakt voor een nieuwe woonvoorziening in Geleen.
Deze wordt wat groter dan we gewend zijn en gaat aan twee verschillende groepen mensen een goede woonmogelijkheid bieden. Er komen 18 appartementen voor mensen die zelfstandig willen wonen en zelfredzaam zijn, maar toch een steun in de rug nodig hebben. Daarbij is voor hen een veilige woonomgeving belangrijk en de permanente aanwezigheid van begeleiding zodat men ook op niet geplande momenten een beroep op hen kan doen. Er is gelegenheid om anderen te ontmoeten, o.a. in een gemeenschappelijke groepsruimte.
Naast de appartementen komen er 2 groepswoningen voor steeds 6 mensen die intensiever 24 uurs zorg nodig hebben vanwege een verstandelijke beperking.

We starten medio 2018 met een nieuwe activiteit die mensen verder kan helpen als ze vastgelopen zijn op school of bij het werken in een reguliere baan. Het is een vorm van trajectbegeleiding waarbij de persoon zorgvuldig begeleid wordt naar een specifieke werksetting goed aansluit bij zijn of haar wensen en mogelijkheden.
Vaak start dit vanuit de dagbesteding, maar van daaruit kan men zich ontwikkelen richting arbeid. Deze activiteit gaat De Basiz heten en wordt ontwikkeld in samenwerking met Kr8tig (www.kr8tig.nl)

 

 

 

     
  © design by reclamebureau magenta disclaimer